torstai 2. toukokuuta 2013

Vappu


Kevät alkaa olla jo pitkällä täällä ja kesäkin melkein ovella auringon paistaessa yhä useammin ja lämpömittarin kohotessa lähemmäs kahtakymmentä ja välillä jopa sen yli. Kevääseen kuuluu ainakin itsellä oleellisesti vapun vietto - varsinkin Turussa vappu on melkeinpä jopa kevään huipentuma, joka merkitsee koulun loppumista, tenttien alkamista ja asennoitumista kesän töihin sekä lomaan opiskelusta.

Ensimmäisiä kertoja täällä ollessa tuli vähän ikävä Suomeen ja Turkuun viettämään vappua. Täällä se ei ole mikään erityinen juhla: MayDay eli Labour Day eli vappupäivä on kyllä yleisesti vapaapäivä, meilläkään ei ollut luentoja, mutta sen enempää sitä ei juhlita. Suomalaisyhteisö Brysselissä kuitenkin yrittää pitää perinnettä yllä ja lakittaa joka vuosi Manneken Pisin ylioppilaslakilla. Tämän lakituksen lähdimme katsomaan suomalaisvahtarien voimin eli Mintun ja Niklaksen kanssa. Maistoimme myös vähän itse tehtyä simaa (josta tuli yllättävän hyvää!) ja poksautimme skumppaa Manneken Pisillä. Oli hiukan erilainen vappu - karnevaalimeiningin sijaan kävimme ulkona syömässä ja istuskelemassa muutamalla. Hauskaa kyllä oli niinkin!
Vappupäivänä aurinkoinen ja lämmin sää houkutteli minut ja Mintun Parc Royaliin piknikille, jossa nautimme lasit skumppaa piknikeväiden kera auringossa lukuisien muiden vapaapäivän viettäjien kanssa. Ihana vappusää, siitä ei voi ainakaan valittaa! Harmiksemme jouduimme myös todistamaan inhottavaa sattumaa, kun vieressämme nurmikolla istuneelta tytöltä varastettiin käsilaukku ihan huomaamatta kirkkaassa päivänvalossa. Tulipahan taas pienimuotoinen reality-check: täytyy muistaa itse vaan pitää laukuista ja tavaroista huolta, taskuvarkaita täällä riittää... 

Kaikesta huolimatta hyvää alkanutta toukokuuta ja kesön odotusta! <3

vappupiknikillä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti