maanantai 13. toukokuuta 2013

Sadetta, shoppailua ja Antwerpen Ninnin kanssa

Tulppaanit kukkii Brysselissä!
Sain taas viikonlopuksi vieraita! Tällä kertaa mua tuli tänne viihdyttämään Ninni Uppsalasta :) Kun Suomessa kevät on valloillaan ja elohopeat kipuaa yli kahdenkymmenen, täällä alkoi taas vaihteeksi sadekausi ja vähän viileämmät kelit. Onneksi Ninni sentään sanoi että täällä huomaa kevään olevan pidemmällä siinä, että on niin vihreää. Itse en ollut siihen kiinnittänyt oikein huomiotakaan, mutta nyt kun katseli vähän tarkemmin ympärille, huomasi kyllä että puistot on ihan vihreitäja kaikissa puissa jo ihan kunnon lehdet, ei enää edes vaan silmuja. Joten kyllä se kevät täälläkin on :)

Ninni ja kukkaset

On täälläkin jo vihreää!
 Ninni, joka on ollut Belgiassa itse au pairina muutama vuosi sitten, oli onneksi jo silloin ehtinyt kiertää kaikki tärkeimmät Brysselin nähtävyydet, joten voimme keskittyä lähinnä kaupungilla haahuiluun, suklaan ja vohveleiden ja ranskisten syömiseen sekä juoruiluun :) Unohtamatta tietenkään Deliriumia ja Celticaa, joihin lähdettiin perjantaina viihteelle hiukan isommalla porukalla!

Lauantaina hitaan aamun jälkeen lähdimme iltapäivällä seikkailemaan kohti Antwerpeniä. Antwerpen on rannikolla ja Belgian johtava satamakaupunki. Virallinen kieli on flaami, ja kulttuurisestikin Antwerpen vaikutti olevan lähempänä Hollantia kuin Belgian eteläosia. Ihan kuin olisi käynyt ulkomailla! Shoppailu Antwerpenissä oli ainakin ihan eri luokkaa kuin Brysselissä, ja siitähän me nautittiin kovasti :) Ja syötiin myös superhyvää avotulella paistettua pizzaa... 

Antwerpenin "Grote markt"


Linna tai sen rauniot Antwerpenissä

Makee patsas! :)

Taustalla Antwerpenin upea rautatieasema

...ja asemalla vohvelit junaa odotellessa!


Nyt taas hetkeksi paluu arkeen ennen seuraavia lomakuvioita. Säätiedotus tälle viikolle näyttää sadetta, sadetta ja sadetta joten ei edes ole mitään tekosyitä olla opiskelematta ! Tsau tsau siihen asti :)

Niin, ja ihanaa  myöhästynyttä äitienpäivää tietty omalle äipälle ja mummulle ja mummille ja kaikille muillekin äideille, ootte parhaita! <3

P.S jos käyt ikinä Brysselissä ja tykkäät Abercrombie&Fitchistä niin kannattaa ehdottomasti mennä tsekkaamaan niiden liike Boulevard de Waterloonilla! Kolme kerrosta silkkaa kristallikruunua, kultakoristeisia massiivisia portaikkoja ja sokkeloisia huoneita. Ja tietty niitä vaatteita ja laittoman komeita miesmyyjiä... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti