lauantai 25. toukokuuta 2013

Kaunis kauniimpi Milano


Tällä viikolla tuli otettua ihana irtiotto arkeen (niin niin, "arkeen", niinkuin tämä jotain tavallista arkea täällä Belgiassa olisi :D) ja lähdettyä sunnuntaina aamulla kukonlaulun aikaan kohti Milanoa! Trendikäs, kaunis, tyylikäs Milano oli siis matkakohteena sunnuntaista perjantaihin. Sunnuntaipäivän vietin kaupungilla vaellellessa ja odotellessa Senniä saapuvaksi illalla. Vaikka yksin onkin aika tylsä reissata, oli aika luksusta istua lounaalla puolitoista tuntia aurinkoisella terassilla, katsella ohikulkijoita ja nautiskella lasi valkkaria!

Sennin kanssa seuraavat kolme päivää kierreltiin ahkerasti Milanon katuja. Pakollisiin kohteisiin kuului ainakin Duomo eli Milanon kuuluisa tuomiokirkko, Galleria Vittorio Emanuel, Naviglin kanaalialue, San Lorenzon kolumit sekä Sempiosan puisto ja linna... Ehdittiin myös kierrellä Milanon lukuisia kauppoja (shoppailumahdollisuudet oli aivan huiput!!) ja vaikka tilinauha sekä 10 kilon käsimatkatavararajoitus estivätkin suurimmat ostokset, oli hauska kierrellä kaupoissa, joissa kaikki oli laitettu esille tosi nätisti. Huomaa kyllä että kauneutta tässä kaupungissa arvostetaan ihan eri tavalla kuin muualla. 

Pinacoteca di Brera


Parco Sempiosa
300-luvulla rakennettu kirkko
 Kauneudesta puheenollen: ihmiset. on. kauniita. Miehet on superkomeita, 90%:lla on puku päällä (joka tietenkin istuu täydellisesti); korkkarit, LouisVuittonit ja isot aurinkolasit vilkkuvat katukuvassa. Sai itsekin vähän laittautua, eikä todellakaan tullut ylipukeutunut olo! En varmaan ikinä onnistu näyttämään niin huolitelluilta kuin Milanolaiset naiset :)

Gucci café
Entäs sitten ruoka? Italiassa kun ollaan, tietenkin piti syödä ainakin jätskiä, pastaa ja pizzaa.Gelati oli ihanaa aurnigonpaisteessa, mutta parasta oli ehkä Milanolainen "aperitiivi-kulttuuri": varsinkin Naviglin kanaalin rantakaduilla ravintolat tarjoavat noin 8-10 euron aperitiivejä eli cocktaileja iltakuudesta kymmeneen. Vaikka juoman hinta äkkiseltään kuulostaa kalliilta, todellinen punchline tulee tässä: juoman hintaan kuuluu "vähän pientä naposteltavaa", eli oikeasti notkuvia buffet-pöytiä, joista sai käydä itse hakemassa ruokaa. Oli pastaa, pizzaa, lihoja, juustoja, leikkeleitä, hedelmiä, oliiveja, leipää, kasviksia... paikasta riippuen vähän erilaista, mutta italialaista hyvää ruokaa ja varmasti riittävästi! Koska tätä ei vain voinut olla ohittamatta, syötiin me joka ilta tällaisessa aperitiivopaikassa illallinen erittäin edullisesti ja mojitojen sekä caipiroskien siiviittäminä! Tähän voisin jopa tottua :)

Apritivo-cocktailit ekana iltana
Espressoa jätskillä, nammm!
Koska Milano alkoi olla aika koluttu jo kolmessa päivässä, neljäntenä päivänä lähdettiin tunnin junamatkan päähän Como-järvelle samannimiseen kaupunkiin. Ja voi luoja, kuinka olenkaan kaivannut vettä! Eihän järvi tietenkään korvaa merta näin rannikkokaupungin tytölle, mutta parempi kuin täällä Brysselissä, jossa vettä ei ole lähimaillakaan. Kaiken lisäksi päivä oli aurinkoinen ja lämmin, joten saatiin nauttia uskomattomista maisemista (vuoristoa ja järvimaisemaa) vielä sesongin ulkopuolella rauhallisessa Comossa. Nenä ja poskipäät saivat kanssa vähän väriä auringossa, aurinkorasvalla läträys puolestaan pelasti polttamilta! 

Sellainen reissu se. Ikävä tulee ihanaa (ja halpaa) italialaista kahvia ja kahviloita, aperitivoja, jätskiä ja tietty aurinkoa - brysselissä taas vaihteeksi on pilvistä ja ennuste on sadetta koko viikoksi. Voinkin heittäytyä siis ranskan kieliopin pariin täydellä sydämellä!

Kukkasia Comossa

Lake Como, panoramakuva. Klikkaa niin saat suuremmaksi!
 
Como

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti