lauantai 8. kesäkuuta 2013

Miltä kesä tuoksuu?

Aurinkovoiteelta, merituulelta, suolalta, kalalta, mansikalta - siltä tuoksuu kesä.

Kesälauantait, varsinkin aurinkoiset sellaiset, on parhaimmillaan kavereiden kanssa ulkona vietettynä. Jos kuvioon saa jotenkin liitettyä vielä rannan ja meren, on yhdistelmä niin taattu että itse en tarvitse enää mitään kesätunnelman saamiseksi! Niin, siis tiedoksi kaikille Suomeen että Brysseliinkin on tullut (vihdoin ja viimein) kesä! Aurinko paistaa, on paistanut jo viikon mikä siis Belgian mittakaavassa on ikuisuus, foreca ennustaa 20-25 astetta päivittäin ja sortsit ja mekot sai kaivaa kaapista. Kesätunnelmissa kenenkään tenttiinlukumotivaatio tuskin on huipussaan varsinkaan viikonloppuna, joten päätettiin viettää edelleen aurinkoiseksi ennustettu lauantaipäivä Belgian rannikolla. Belgialla on siis rantaviivaa yhteensä 70 kilometriä. Se ei ole paljon, mutta pienenä maana Belgia on kuitenkin ottanut joka ikisen metrin hyötykäyttöön - se tarkoittaa lukuisia ihania rantakaupunkeja ja hyvin hoidettuja hiekkarantoja.

Brysselistä menimme ensin junalla Knokkeen, joka on Belgian rantakaupungeista itäisin ja lähellä Hollannin rajaa. Rantaviivaa pitkin kaupungista toiseen kulkee erityinen Kusttram eli rannikkoratikka. Päiväliput ostamalla pystyimme liikkumaan Knokkesta Oostendeen siten, että pysähdyimme matkalla kahteen muuhun rannikkokaupunkiin, Blankenbergeen ja De Haaniin. Oostende puolestaan on vähän isompi kaupunki aika tarkkaan keskellä Belgian rantalinjaa ja se on edelleen tärkeä satama- (ja loma-)kaupunki. Sieltä saimmekin junan kätevästi takaisin Brysseliin päivän rantaseikkailun jälkeen.

Vaikea yrittää kuvailla kuinka ihanalta tuntui merituuli hiuksissa ja hiekka paljaissa varpaissa. Kaikki kaupungit ja rannat missä käytiin oli tosi siistejä ja hyvin hoidettuja, hiekka oli vaaleaa ja hienoa. Ainoa mitä kaipasin oli luonnonrannat - 70 rantaviivalle niitä ei valitettavasti oikein mahdu ja kaikki rannat ovat "rakennettuja", talojen reunustamia. Onneksi kaupungit olivat kuitenkin tosi idyllisiä sekä melko pieniä, vaikkakin melko turistipainotteisia, joten rento rantafiilis säilyi koko ajan. Niin ja bongasin muuten Turkulaisen purjeveneenkin, Suomen lipulla varustettuna tietenkin! Alla muutamia kuvia Belgian rannikolta.

Oostende

Knokke

Knokke

Knokke

Blankenberge

Blankenberge (?)

Oostende

Oostende

Oostende
 Nyt pudistamaan viimeisetkin hiekat pois jaloista ja rasvaamaan tuulen kuivaamaa naamaa :) P.S. Lähipäivinä tulossa postausta myös iskän ja Eeron visiitistä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti