maanantai 25. maaliskuuta 2013

Seikkailut jatkuu Kölnissä // Cologne!


Hallo from Germany! Viime viikonloppuna suuntasimme kuudentoista vaihtarin/Erasmus-jaoston belgialaisen opiskelijan joukolla Kölniin, Saksaan. Matkakohde oli suhteellisen random ja se valittiin lähinnä siksi, että matka kestää vain noin kolme tuntia ja sinne pääsee edullisesti. Kenelläkään ei oikein ollut mitään odotuksia kyseisestä paikasta (tai Saksasta ylipäätään), tiesin Google kuvahaun perusteella vain sen, että siellä on kuuluisa Kölnin tuomiokirkko. Ehkä juuri odotusten puutteen takia matkasta tuli erittäin onnistunut ja kaikilla oli varmasti hauskaa, Köln oli kylmä mutta kaunis ja hauska kaupunki! 

Matka ei lauantaiaamulla kuitenkaan alkanut vaikeuksitta. Bussin piti lähteä klo 6.00 aamulla, joten herätyskello soi useimmilla viiden maissa. Kun pääsimme asemalle, kävi ilmi, että bussi, jolla olimme menossa, oli hajonnut ja sitä korjataan parasta aikaa - "odottakaa vain vähän aikaa". Loppujen lopuksi pääsimme lähtemään vasta puoli yhdeksän aikoihin, jolloin kaikkien huumori oli jo vähän koetuksella. Onneksi ei sentään tarvinnut odottaa ulkona vaan pääsi Starbucksille kahville :)

Perillä Kölnissä lauantaipäivällä suuntasimme ensin hostellille viemään tavaroita ja siitä sitten tutustumaan kaupunkiin. Vierailimme tuomiokirkossa, joka tosiaan oli korkea, iso ja vaikuttava myös sisältä. Kun se valmistui 1800-luvulla, se oli valmistuessaan maailman korkein rakennus. Kirkkovierailun jälkeen kävelimme vaan ympäri kaupunkia, pysähtyen aina välillä ostamaan currywurstia, bratwurstia, berliininmunkkeja tai ihan vaan paikalliseen pubiin juomaan lasilliset "kölchiä", tyypillistä Kölniläistä olutta. Lauantaipäivän jälkeen uni tuli kaikille varmasti hyvin, sen verran väsyneitä oltiin koko päivän kaupungilla seikkailun ja syömisen jälkeen!

Sunnuntaina ohjelmassa oli Ludwig-museo, joka oli mielenkiintoinen, modernin taiteen museo. Siellä oli niin "klassista modernia" taidetta kuten Picassoa ja Chagallia, mutta myös "pop art" ja amerikkalaista ja viedä uudempaa modernismia. Ja valokuvia, niistä itse ainakin tykkäsin! 

Tällainen viikonloppu tällä kertaa. Nyt odottelenkin jo illalla saapuvia vieraita, Ansku ja Wilma tervetuloa Brysseliin!! :D 


Tuomiokirkosta sisältäryhmäkuvaa! Barney, Alina, Minttu, Andi, Marco, Luca ja minä!

Näin paljon lukkoja en ole nähnyt kerralla yhdessä paikkaa! Vaikuttava näky.Minäkin pääsin kuvaan!


Panorama!!

Minttu ja minä, kölchit edessä :)

Meidän hostelli huone - teemalla lammas :D


Ruokaa!

"Dokumentteja"....

Currywurstia. Nam!

Meidän lammashuone!! Minä, Minttu, Alina ja Andi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti