maanantai 18. maaliskuuta 2013

Amsterdam


Terveisiä Amsterdamista! Ensivaikutelma kaupungista lauantai-aamulla kello yhdeksän: M-A-H-T-A-V-A. Vietimme viikonlopun, lauantaiaamusta sunnuntai-iltaan kuuden vaihtarin porukassa Amsterdamissa, ja aika kului kuin siivillä vain kävellen ympäri näitä uskomattoman kauniita katuja. Kaupunki on käsittämättömän siisti (ei roskia, ei kerjäläisiä, ei koirankakkaa...) ja talot kanaalien ympärillä kunnostettuja ja täysin edustuskelpoisia. Toisin sanoen viikonlopun aikana vain kävelimme ympäriinsä, mikä on ehkä paras tapa tutustua tähän ihastuttavaan kaupunkiin - jos näet kivan ja mielenkiintoisen kadun, mene sinne. Et voi eksyä, sillä aina joku kanaali tulee vastaan ja niitä seuraten löytää aina joko raitiovaunulinjan tai metropysäkin. Mahtavaa.

Amsterdamissa liikenne ei ole ongelma, sillä kaikki kulkee pyörällä. Pyöriä on joka paikassa ja pyöräteitä joka paikassa. Isoimmillakin kaduilla ehkä vain yksi kaista on autoille (suurin osa kaduista on kokonaan autottomia), sen sijaan tilaa on raitiovaunuille sekä pyörille. Mekin vuokrasimme pyörät ja lähdimme polkemaan kaupungin katuja. Joka ikisessä kadun kulmassa huokaisin uudelleen syvään ja mietin, miten mikään kaupunki voi olla näin ihana? Kauniita taloja, kauniita ihmisiä, kahviloita joka kulmassa, ravintoloita, kukkia joka paikassa, asuntolaivoja... ahh. Niin, ja tietty Red Light District ja laillistettu prostituutio. Mutta sekin oli aika turistinähtävyys, pimeälläkin turvallinen, sillä paikalla päivystää aina joukko poliiseja. Mielenkiintoinen, samaan aikaan epämiellyttävä, nolo, kiusallinen, hauska ja pöyristyttävä. Mutta kyllä sekin oli nähtävä :)

Kaiken kaikkiaan upea viikonloppu, ja mikä parasta, matka Brysselistä Damiin kesti bussilla ehkä 2,5-3h ja maksoi 12 euroa yhteen suuntaan. Vähän niin kuin juna Turusta Tampereelle mutta halvempi, if you know what I mean... :D Eikun uutta reissua suunnittelemaan ja kohti uutta viikkoa!


Asuntolaivoja
Anne Frankin talo, missä hänen perhe piilotteli juutalaisilta.
Valmiina pyöräilemään!
Tulppaaneja kukkamarkkinoilla
Juusto on hyvää Amsterdamissa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti