sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Le printemps est (presque) là! // Kevättä (melkein) ilmassa...

Salut à tous!

Viikko on taas mennyt aivan uskomatonta vauhtia ,viime blogipäivityksestäkin taitaa jo olla viikon verran joten taitaa olla jälleen kerran aika kertoilla vähän kuulumisia täältä. Alkuviikko meni neljän seinän sisällä flunssasta parantuessa. Kaikki tietää mitä se on - nenäliinoja kuluu kolme pakettia päivässä, juot hunajaa ja teetä kuppitolkulla... ei siitä siis sen enempää kerrottavaa. Taisi olla että Bruggessa värjöttely lauantaina ja vähän lyhyehköt yöunet seuraavana yönä oli liikaa suomitytölle. Onneksi oli finnrexinit eksyneet laukkuun pakkaillessa, tulipahan niillekin jotain käyttöä!

ranskiksii!
Loppuviikosta eksyinkin sitten jo koulun penkille takaisin. Tälle koululle on tyypillistä se, että tunteja peruutetaan milloin sattuu ja lyhyellä varoitusajalla, ja korvaavat tunnit ovat edelleen "milloin sattuu". Miltä kuulostaa European Economics -luento perjantai-illalla viidestä seitsemään? Yes. I know. No, tunnollisena opiskelijana eksyin kuitenkin paikalle, enkä onneksi ollut ainoa tunnollinen :) Suurin osa paikalle tulleista oli kyllä vaihtareita - kuka epäili joskus vaihtareiden opiskelumotivaatiota?! Siitä suunnattiinkin sitten yhteen asuntoloista maistelemaan unkarilaista ruokaa, jota unkarilaiset tytöt olivat kokanneet. Ruoka oli siis perunaa ja nakkeja ja pekonia sellasessa mössössä, siis ihan kuin perus suomiruoka. Mutta ne mausteet, huhhuh! Paprikaa, chiliä, valkosipulia... tujumpaa kuin moni intialainen ruoka suomessa! Mutta hyvää oli, ja mielenkiintoista!

Eilen lauantaina päivällä päätettiin lähteä tsekkaamaan Atomium, eli se kuuluisa pallohäkkyrä Brysselin tuntumassa. Se ei ole keskustassa vaan sinne pitää mennä metron kanssa, mutta nopeasti sinne pääsee. Atomiumin lähellä sijaitsee myös kuninkaan palatsi (se, missä kuningasperhe asuu), kiinalainen paviljonki sekä japanilaistorni, joten kiertelimme siis myös niitä. Atomiumiin pääsee myös sisälle (jokaisessa pallossa on näyttelyitä ja yhdessä myös ravintola), mutta se on aika kallista lystiä. Siispä tyydyimme vain ihailemaan rakennelmaa alhaalta käsin.

Atomium rakennettiin vuoden 1958 Brysselin maailmannäyttelyy, ja se kuvaa rauta-atomia. Siinä on yhdeksän halkaisijaltaan 18-metristä palloa, joita yhdistää teräsputket. Atomium symboloi sen ajan ajatusta atomienergian käyttämisestä tieteen ja ihmiskunnan hyväksi ja unelmaa siitä, että high-tech ja tiede kehittyessään parantaisivat maailmaa. Tästä en tiedä, mutta Atomium on edelleen paikallaan muistuttamassa tästä.

Pilvistä on edelleen, itse asiassa ollut koko viikon (aurinko vähän pilkahti eilen, ja jo siitä olin aivan fiiliksissä!). Mutta ensi viikoksi on luvattu 12-15 astetta! Jeeeee :D saatte ehkä nähdä joitain aurinkoisiakin kuvia sitten...

Puisto lähellä atomiumia

Kuninkaan linna

Japanilaistorni / tour japonese

kiinalaispaviljonki / pavillion chinoise

Kuvaajakin päässyt yhteen kuvaan :)2 kommenttia:

 1. Tätä sun blogia on aivan ihana lukea, koska oon ite käyny Brysselissä vuonna 2011 ja oli aivan ihana kaupunki niiltä osin, mitä näin. Ja muutenkin Belgia vaikutti mukavalta paikalta käydä reissussa. Mutta toisaalta aivan kamala lukea tätä, koska nousee niin kamala matkakuume, eikä ole rahaa matkustaa ja niin monta paikkaa mistä valita. Käydäkkö briteissä, Irlannissa, Saksassa vai taas Belgiassa :)

  Mutta ihana blogi ja ihania kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, kiitos positiivisesta palautteesta! En sitten ihan turhaan tätä blogia kirjoittele jos kerran joku sitä edes lukee :)Pahoittelen matkakuumeen aiheuttamista, mutta siihenhän on vain yksi ratkaisu... ;)

   Poista