sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Bruges // Brugge


"If I grew up on a farm, and was retarded, Bruges might impress me but I didn't, so it doesn't." 
(Quote from film In Bruges)Oletko nähnyt elokuvan "In Bruges" (Kukkoilijat)? Jos vastasit kyllä, tiedät mitä tarkoitan kun sanon että leffaillan jälkeen alkoi välittömästi kuumottamaan reissu Bruggeen, tuohon Pohjolan Venetsiaan, keskelle keskiaikaisia rakennuksia, siltoja ja kauniita, kauniita rakennuksia. Jos ei elokuvan juoni nyt niin kolahtanutkaan, niin huono(hko)t mutta hauskat vitsit kyllä, samoin kuin uskomattoman taitavasti tehty filmaus (katso elokuvan traileri tästä). Lauantaiaamulla uhkasimme siis hyytävää kylmyyttä ja lähdimme tsekkaamaan miltä tämä satumaa todellisuudessa näyttää.

Bruggen sanotaan olevat yksi Euroopan parhaiten säilyneitä keskiaikaisisia kaupunkeja, ja Bruggen historiallinen keskusta on nimetty UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Junalla pääsi Brysselistä Bruggeen reilussa tunnissa ja junia meni noin puolen tunnin välein. Matka sujui vielä suhteellisen lämpimissä tunnelmissa, mutta itse Bruggessa kostea merituuli ja asteen parin pakkanen ei ollut kovin mukava yhdistelmä kaupungilla kävelemiseen ja valokuvaamiseen. Neljän (4!!) vaatekerroksen ansiosta selvisin kuitenkin hengissä tästä koitoksesta (tietty asiaa auttoi myös kahvitauot sekä lämmittävä olut...). Paras tapa nähdä mikä tahansa kaupunki on mielestäni vain kävellä ympäriinsä, mennä sinne mikä näyttää kivalta eikä liikaa turvautua karttoihin tai matkaoppaisiin. Onneksi muu matkaseura oli suhteellisen samoilla linjoilla, eikä edes haitannut vaikka välillä kierrettiinkin lähinnä ympyrää :)

Kylmästä huolimatta kaupunki onnistui näyttämään hurmaavan puolensa. Pieniä kapeita katuja, värikkäitä vanhoja rakennuksia, toinen toistaan upeampia kirkkoja, kanaalit ja monet, monet sillat... Ahh. Vielä kun olisi 20 astetta lämpimämpi ja aurinkoista! Täytynee tehdä uusi reissu keväämmällä :D Ainoa negatiivinen asia joka Bruggesta tulee mieleen on se, että se on valitettavasti kovin turistivoittoinen, enkä halua edes ajatella millaista siellä on kesäsesongin aikaan...

Nyt sataa lunta. Brysseli alkaa hiljalleen näyttää talven ihmemaalta. Voisin lähteä ottamaan kuvia ulkoa kunhan tästä nyt pikkuhiljaa heräilee. Hyvää sunnuntaita ja alkavaa huomista viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti