lauantai 2. helmikuuta 2013

À Bruxelles, il pleut!

Manneken Pis
...eli siis sadetta piisaa! Olen siis vihdoin saapunut Brysseliin. Matkassa oli muutama yllätysmomentti, kuten Turussa alkanut lumisade juuri ennen lennon aikatalulun mukaista lähtöaikaa, joka viivytti lähtöä noin kolme tuntia. Jatkolennon luonnollisesti missasin Kööpenhaminassa (onneksi sain uuden lennon samalle illalle, vaikka sekin lento oli sitten myöhässä...) mutta pääsin kuin pääsinkin loppujen lopuksi Brysselin kentälle vähän yhdeksän jälkeen keskiviikkoiltana. Vastassa oli paikallinen "tutorini" Enguerrand, joka antoi autokyydin suoraan asuntolaan.

...maassa maan tavalla!
Eka päivä Brysselissä alkoi virallisella rekisteröitymisellä kouluun, jonka jälkeen Enguerrand vei meidät (minut ja Mintun, toisen suomalaisen vaihtarin) pienelle kaupunkikierrokselle sateiseen kaupunkiin. Sateesta huolimatta kaupunki näyttäytyi kauniina, yllättävän paljon vanhoja rakennuksia ja arkkitehtuuria eri aikakausilta. Kielikylpykin alkoi kertaheitolla Enguerrandin vaihtaessa kielen jo aamupäivällä englannista ranskaksi, vaikkakin muutaman kerran piti pyytää toistamaan tai puhuman hitaammin :) Siitä se kuitenkin lähtee, ja ainakin kahvilassa olen jo pärjännyt ranskaksi!

Eilen tavattiinkin sitten porukalla kaikki muut uudet Erasmus-vaihtarit, ja pitkä orientaatiopäivä päättyi luonnollisesti pariin belgialaiseen bisseen :) Vielä on pää vähän pyörällä kaikesta uudesta, mutta pikkuhiljaa ja päivä kerrallaan. Asuntola on koulun vaihtareille järjestämä, joten myös täällä tutustuu kivasti uusiin ihmisiin. Huoneen sisustus tietty ei ole ihan Turun kodin veroinen eikä keittiö tai suihkut häikäise kiillollaan, mutta viisi kuukautta menee vaikka päällään seisten! Sitä paitsi, onhan täälläkin IKEA ja hmm, Zara home ollaan jo koluttu...

Au revoir et bon week-end!


Le mur Bande Dessinee (yksi yhdeksästä)
L'hôtel de ville eli kaupungintalo
<3 E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti