sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kahvia, ruisleipää ja opiskelua


Kulunutta viikkoa kuvailee sanat chillaus, opiskelu, ruisleipä, aurinko, ballerinat, rakot kantapäissä, kevätsiivous, espanjan kielioppi, pyykkäys, kwak-olut, merimieskirkko... where should i start?

Viikko on siis ollut aika chillausta täällä. Vähän on rauhoittunut meininki, mikä on oikeasti vaan hyvä asia. Ilmat on ollut parhaita mitä Brysselissä tähän mennessä, aurinko paistaa ja muutamana päivänä on ollut lähemmäs 20 astetta lämmintä. Suurin osa vaihtareista (minä mukaan lukien) on tajunnut, ettei ole opiskellut oikeastaan lainkaan viimeiseen kahteen ja puoleen kuukauteen ja saattaisi olla aika vähän aloittaa sitäkin puuhaa, jottei koko kesäkuu mene tenttipaniikissa neljän seinän sisällä. Ennakointia, siis. Kelien niin salliessa ollaan siis oltu välillä porukalla lukemassa ulkona sisäpihalla tai viereisessä Botanique-puistossa, samalla nauttien auringosta. Ihanaa. Otin maanantaina ballerinat käyttöön ja sain heti megalomaaniset rakkulat kantapäihin. Nyt toinen rakoista on puhjennut ja se on aika karun näköinen. Vaihdoin saman tien tennareihin. Tein perjantaina kunnon kevätsiivouksen - pesin jopa lattian kaverilta lainatulla mopilla ja vaihdoin petivaatteet ja tuuletin kunnolla koko huoneen. Lattianpesuvesi oli niin mustaa että taidan useamminkin tästä lähtien lainata sitä moppia... :D Minkäs sille mahtaa kun kengät jalassa ollaan sisällä!

Lauantaina Mintun kanssa laitettiin simat käymään. Raaka-aineet löytyi yllättävän helposti ihan carrefourista, jopa fariinisokeri oli tosi lähellä suomalaista, "normaalia" fariinisokeria. Molemmilla eka kerta kun tehdään simaa - saa nähdä mikä tulee olemaan lopputulos vappuna! Ollaan niin paljon kehuttu simaa kaikille muille vaihtareille, jotka epäilevästi katselivat meidän keittelyjä, että parasta olisi olla hyvää :) Tänään iltapäivällä tehtiin retki Brysselin merimieskirkolle. En oikein tiennyt mitä paikalta odottaa, mutta ainakin mun odotukset ylittyi! Heti astuessa sisään vanhaan, kauniiseen brysseliläistaloon vastassa oli ihana pullan ja kahvin tuoksu. Sisällä kahvilassa pari nuorta työntekijää iloisesti moikkasi ja toivotti tervetulleeksi (suomeksi tietty) ja kahvilan pöydät olivat täynnä suomea puhuvia, pääosain nuoria tai nuorehkoja ihmisiä. Pöydissä oli marimekon liinat, of course, ja kahvit juotiin Teema-mukeista. Pakkaseen ostin paketin ruisleipää. Awesome!

Retkeltä palattua aurinko taas paistoi. Pihalla muut vaihtarit nautti auringosta, osa grillasi. Löydettiin jalkapallo ja ruvettiin eka pallottelemaan ja sitten pelaamaan ihan 4vs4 palloa (tyttömaalista sai 2 pistettä) :D Futiksenpeluun seurauksena mun rakko jalassa puhkesi ja alko vuotaa verta. Jos jollain, joka tätä lukee, on ideaa miten hoitaa kipeää, avointa ja vereslihalla olevaa (entistä) rakkoa kantapäässä, kiitos ohjeita saa laittaa kommenttiboksiin!!

  
Iltapäiväinen opiskeluhetki takapihalla auringossa
  
Antiikkimarkkinat Sablonilla

  
Botanique kukkii

  
Perjantai-illan irrotus opiskelusta - kwak-olut, joka juodaan hauskoista "laseista"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti